FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja
ST 1100 nie chce się uruchomić.
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Forum Użytkowników Motocykla Honda Pan-European ST1100/ST1300 Strona Główna » DZIAŁ TECHNICZNY - ST1100 / problemy techniczne porady w ich rozwiązaniu » ST 1100 nie chce się uruchomić.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hajster
bywalec
bywalec


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Rzeszów

 Post Wysłany: Sob 10:34, 28 Lut 2009    Temat postu:

Alternator w ST 1100 znajduje się :
[link widoczny dla zalogowanych]
a tu widok po wyjęciu zbiornika paliwa:
[link widoczny dla zalogowanych]
Do 1995 r. w ST 1100 montowany był alternator 28 A a od 1996 r. 40 A.
poniżej link do zdjęcia, można je sobie porównać.
[link widoczny dla zalogowanych]
W ST1100 sprowadzonych szczególnie z Anglii może zdarzyć się pęknięty alternator.
Powodem jest korozja stalowego stojana rozsadzająca aluminiową obudowę.

tak będzie chyba estetyczniej z tymi linkami Rolling Eyes


Post został pochwalony 1 raz

Ostatnio zmieniony przez Hajster dnia Sob 11:14, 28 Lut 2009, w całości zmieniany 2 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
grasser
stały bywalec
stały bywalec


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 64
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Jasło/Kraków

 Post Wysłany: Sob 20:19, 14 Mar 2009    Temat postu:

Kurka. Z tym alternatorem to ja swój tez bym obejrzał. Coś popiskuje od tej strony, a wole uniknąć niespodzianki.

Da się go wyciągnąć bez wyciągania silnika z ramy ? w Servisówce jest info ze silnik należy wyciągnąć ... jak jest w rzeczywistości?



Ok widzę po fotkach wyżej ze się da bez wyciągania silnika, bo tam chyba silnik jest w ramie a altek zdjęty. Zatem pytanie inne ... na co warto zwrócić uwagę wyciągając alternator ? Wink żebym później nie musiał szukać jakiejś zębatki w silniku bo mi wpadnie czy coś Wink


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez grasser dnia Sob 20:23, 14 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
keram56
stały bywalec
stały bywalec


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 64
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: wlkp

 Post Wysłany: Czw 20:36, 08 Lip 2010    Temat postu:

Myślę że przypadek mój nie do końca mieści się w ramach tego tematu, no ale po co zakładać nowy wątek.
ST zapala normalnie i bez zarzutów jak jest chłodny, ale jeżdżąc po zatrzymaniu się i wyłączeni moto po chwili rozruch jest utrudniony. Po włączeniu tego co trzeba włączam rozruch i nic, po kilkakrotnym tj. 2-4 razy naciśnięciu startera moto zapala normalnie. Podejrzewam włącznik, cle wolę poradzić się doświadczonych ST - ciaków. Smile
Pozdrawiam Marek Z.


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
misiek
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 121
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Racibórz

 Post Wysłany: Pią 8:16, 09 Lip 2010    Temat postu:

Spróbuj rozebrać i wyczyścić włącznik on jest najbardziej podejrzany a jak nie pomoże to sie będziemy martwić dalej.

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Użytkowników Motocykla Honda Pan-European ST1100/ST1300 Strona Główna » DZIAŁ TECHNICZNY - ST1100 / problemy techniczne porady w ich rozwiązaniu » ST 1100 nie chce się uruchomić.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Solaris phpBB theme/template by Jakob Persson
Copyright © Jakob Persson 2003

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group