FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja
witam mam problem ze sprzęgłem
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Forum Użytkowników Motocykla Honda Pan-European ST1100/ST1300 Strona Główna » DZIAŁ TECHNICZNY - ST1300 / Sprzęgło » witam mam problem ze sprzęgłem
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
andrzej68
junior
junior


Dołączył: 11 Mar 2018
Posty: 11
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: wronki

 Post Wysłany: Pon 21:29, 12 Mar 2018    Temat postu: witam mam problem ze sprzęgłem

Witam wszystkich
Jestem nowym użytkownikiem ST 1300 w dniu wczorajszym wyjechałem po raz pierwszy na przejażdżkę ,po przejechaniu 150 km z pod obudowy pokazał się dym . Po oględzinach okazało się że po prawej stronie na wysokości kolana był luźny wężyk z którego wypływał jakiś płyn na kolektor i powstawała para.
( niestety obudowa nie pozwoliła sprawdzić dokładnie skont wypadł)
Sprawdziłem płyn w chłodnicy był ok.Zdecydowałem się na powrót do domu ,miałem 40 km. z dwoma przerwami do jechałem ale już bez działającego sprzęgło .
Czy mogło się coś stać oprócz tego że wyleciał płyn z sprzęgła i sprzęgło przestało działać ??


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
jerzyk
.
.


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 2165
Przeczytał: 20 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: KT

 Post Wysłany: Pon 21:41, 12 Mar 2018    Temat postu:

No patrz Pan, nowy użytkownik, (możesz napisać do czego użytkujesz?). Potem było by dobrze się przywitać w powitalni. Kilka słów o sobie, honoru ani dzielności nie odejmie a wręcz przeciwnie, doda 10 pkt. na dzielni.
Następnie ładnie opisać problem. W tzw. międzyczasie, poszukać na forum, czy już ktoś nie miał podobnego problemu.


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Mark33
stary wymiatacz
stary wymiatacz


Dołączył: 28 Lis 2014
Posty: 474
Przeczytał: 14 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Podborze; Ostrów Maz

 Post Wysłany: Wto 8:05, 13 Mar 2018    Temat postu:

Witaj ,no ładnie rozpoczyna się twoja przygoda z Pańcia , swoją drogą co ty za moto kupiłeś jak rozpada się w locie , tak wiem tani był to teraz są efekty .Po pierwsze poszukaj na forum serwisówki i rozbieraj moto,szukaj skąd odpadł przewód może przy okazji znajdziesz lepsze kwiatki, wybierasz się na Rumunię ,
Ja w twoim przypadku odpuścił bym sobie bo co będzie jak coś innego odpadnie i jak to naprawisz . Szukaj na forum odpowiedzi na swoje pytania bo na pewno są .


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
MRSpidi65
zasłuzony
zasłuzony


Dołączył: 20 Sie 2011
Posty: 1099
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Ostrów Mazowiecka

 Post Wysłany: Wto 10:32, 13 Mar 2018    Temat postu:

No pięknie chłop w stresie a tu zamiast dobrej rady to podśmiech...
Ja nie miałem takiego przypadku , ale zdejmij boczki i zapewne wszystko się wyjaśni.

A tak swoją drogą jeśli moto kupiłeś od jakiegoś handlarzyny to rzeczywiście przed Rumunią dokładnie sprawdź moto .

Powodzenia


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
samad
zasłuzony
zasłuzony


Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 1298
Przeczytał: 18 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Jasień/Żary/LUBUSKIE

 Post Wysłany: Wto 22:29, 13 Mar 2018    Temat postu:

Bardzo chaotycznie opisałeś problem, więć i odpowiedzi masz chaotyczne...
Po pierwsze po prawej stronie ( jak siedzisz na moto) nie ma wężyków na wysokości kolan, a jedyny wężyk jest na wysokości schowka do odprowadzania nadmiaru płynu chłodniczego, natomiast jak nie działa sprzęgło, to pewnie masz na myśli lewą stronę - i tu faktycznie znajduję się odpowietrznik sprzęgła który mógł ktoś nie dokręcić po odpowietrzaniu - pytanie czy masz płyn w zbiorniczku pompy sprzęgła czy nie ---- tak czy inaczej raczej bez zdjęcia osłon i dokładnych ogledzinach się nie obejdzie ...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez samad dnia Wto 22:29, 13 Mar 2018, w całości zmieniany 1 raz
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
andrzej68
junior
junior


Dołączył: 11 Mar 2018
Posty: 11
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: wronki

 Post Wysłany: Wto 20:05, 20 Mar 2018    Temat postu:

Witam
Po ściągnięciu boczków okazało się że jest pęknięty trójnik( po prawej stronie) do którego są przymocowane wężyki od chłodzenia. Sprzęgło to był inny temat ,było mało płynu. Dziękuje wszystkim za rady, podpowiedzi oraz podśmiech....
Wymieniłem płyn w sprzęgle oraz założyłem nowy trójnik i wszystko działa
Ps
MRSpidi65 fajny filmik z Rumuni to właśnie jest moje mażenie i dlatego wymieniłem NTV700 na ST1300 jeżdzę z moim plecakiem
pozdrawiam LWG


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
MRSpidi65
zasłuzony
zasłuzony


Dołączył: 20 Sie 2011
Posty: 1099
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Ostrów Mazowiecka

 Post Wysłany: Wto 20:22, 20 Mar 2018    Temat postu:

andrzej68 napisał:


Ps
MRSpidi65 fajny filmik z Rumuni to właśnie jest moje mażenie i dlatego wymieniłem NTV700 na ST1300 jeżdzę z moim plecakiem
pozdrawiam LWG


Tak jak pisałem zdejmij boczki a wszystko się wyjaśni .
Spełnienia marzeń życzę , warto ponieść trochę trudu aby marzenia się spełniały.

Fajnie że film się podobał , robię je nie tylko dla siebie ale i dla forumowiczów.
Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Mark33
stary wymiatacz
stary wymiatacz


Dołączył: 28 Lis 2014
Posty: 474
Przeczytał: 14 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Podborze; Ostrów Maz

 Post Wysłany: Wto 20:46, 20 Mar 2018    Temat postu:

andrzej68 napisał:
Witam
Po ściągnięciu boczków okazało się że jest pęknięty trójnik( po prawej stronie) do którego są przymocowane wężyki od chłodzenia. Sprzęgło to był inny temat ,było mało płynu. Dziękuje wszystkim za rady, podpowiedzi oraz podśmiech....
Wymieniłem płyn w sprzęgle oraz założyłem nowy trójnik i wszystko działa

Zapewne ten pdsmiech tyczył się mojego posta uwierz daleki jestem od tego by mnie to śmieszyło ,po prostu po zakupie motocykla powinieneś rozebrać co jesteś na siłach i sprawdzić co i jak ,ja zawsze po zakupie nowego rozkręcam do rosołu i oglądam . Zbyt mało płynu w sprzęgle ? Nie widziałeś ? Podczas jazdy pękł trójnik dziwne ,na pewno był wcześniej uszkodzony tylko nie widziałeś bo nie sprawdziłeś. Ot i cała prawda ,musisz być pewny motocykla jak wybierasz się w tak daleką podróż , bo jak tam się zepsuje to pozamiatane. Chyba ze masz dobre AC to można ryzykować. Mimo wszystkiego życzę by więcej nic z moto się niedziało Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
jerzyk
.
.


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 2165
Przeczytał: 20 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: KT

 Post Wysłany: Wto 21:55, 20 Mar 2018    Temat postu:

Mark33 napisał:
andrzej68 napisał:
Witam
Po ściągnięciu boczków okazało się że jest pęknięty trójnik( po prawej stronie) do którego są przymocowane wężyki od chłodzenia. Sprzęgło to był inny temat ,było mało płynu. Dziękuje wszystkim za rady, podpowiedzi oraz podśmiech....
Wymieniłem płyn w sprzęgle oraz założyłem nowy trójnik i wszystko działa

Zapewne ten pdsmiech tyczył się mojego posta uwierz daleki jestem od tego by mnie to śmieszyło ,po prostu po zakupie motocykla powinieneś rozebrać co jesteś na siłach i sprawdzić co i jak ,ja zawsze po zakupie nowego rozkręcam do rosołu i oglądam . Zbyt mało płynu w sprzęgle ? Nie widziałeś ? Podczas jazdy pękł trójnik dziwne ,na pewno był wcześniej uszkodzony tylko nie widziałeś bo nie sprawdziłeś. Ot i cała prawda ,musisz być pewny motocykla jak wybierasz się w tak daleką podróż , bo jak tam się zepsuje to pozamiatane. Chyba ze masz dobre AC to można ryzykować. Mimo wszystkiego życzę by więcej nic z moto się niedziało Very Happy


Daleką podróż? Hm,
Raczej bardziej w takim przypadku potrzebne ASSISTANCE, ale jak kto woli Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Użytkowników Motocykla Honda Pan-European ST1100/ST1300 Strona Główna » DZIAŁ TECHNICZNY - ST1300 / Sprzęgło » witam mam problem ze sprzęgłem
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Solaris phpBB theme/template by Jakob Persson
Copyright © Jakob Persson 2003

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group