FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja
zimowy problem
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Forum Użytkowników Motocykla Honda Pan-European ST1100/ST1300 Strona Główna » DZIAŁ TECHNICZNY - ST1300 » zimowy problem
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antoś
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 193
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Reda woj.pomorskie

 Post Wysłany: Sob 12:48, 06 Mar 2010    Temat postu: zimowy problem

Panowie z powodu zalegającego śniegu postanowiłem dziś olej rozruszać więc na centralce odpaliłem maszynę i po rozgrzaniu z biedą weszła jedynka a reszta niestety nie , ręką udało mi się tylko raz wrzucić górne biegi ale z żalem muszę przyznać że nie mogę nadal wrzucić wyższych biegów dodam że jesienią motorek był na serwisie więc powinien być do zimowania przygotowany .Co wy na to ,czy ktoś miał podobny przypadek.

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
mirekm71
wymiatacz
wymiatacz


Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 349
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Brzeg

 Post Wysłany: Sob 14:41, 06 Mar 2010    Temat postu:

dziwne. Biegi moga ciezko chodzic kiedy olej jest gesty. Olej jest gesty kiedy jest zimny. Po rozgrzaniu powinne wchodzic normalnie.

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Spili
zasłuzony
zasłuzony


Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 1546
Przeczytał: 34 tematy

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: SD

 Post Wysłany: Sob 15:43, 06 Mar 2010    Temat postu:

Ja moją przepalałem raz na miesiąc i oprócz problemu z akumulatorem to nie było takich przypadków jak Twój...

A... I po największych mrozach kardan mi wypychał olej na zewnątrz przez ten srebrny kapselek przez jakieś 4-5 minut...


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Antoś
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 193
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Reda woj.pomorskie

 Post Wysłany: Sob 18:22, 06 Mar 2010    Temat postu:

moto stoi w ogrzewanym garażu więc gesty olej odpada

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
mirekm71
wymiatacz
wymiatacz


Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 349
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Brzeg

 Post Wysłany: Sob 21:59, 06 Mar 2010    Temat postu:

na twoim miejscu sprobowalbym wyjechac. Moze dlugo stala i wystapilo cos co nie raz zdarza sie w samochodach ze biegi na sucho nie chca wchodzic a podczas jazdy jest ok. Samo sie raczej nic nie psuje.

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
sławek
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 249
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Zelów

 Post Wysłany: Sob 23:32, 06 Mar 2010    Temat postu:

Na centralnej stopce tylne koło jest w powietrzy więc nie ma znaczenia czy moto jest w ruchu czy nie ponieważ tylne koło się obraca.

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Michał
wymiatacz
wymiatacz


Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 369
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Otwock

 Post Wysłany: Nie 9:01, 07 Mar 2010    Temat postu:

Miałem podobny problem z Shadowką, też po zimie nie chciały biegi wchodzić. W moim przypadku pomogło odpowietrzenie i wymiana płynu w układzie sprzęgła. Również spróbowałbym sprawdzić w czasie jazdy. Na stopce tylne koło porusza się rozpędem wałka a w czasie jazdy samo napędza wałek kiedy odpuszczamy gaz lub sprzęgło. Zupełnie nie wiem czy to coś da, ale próbować zawsze warto Wink

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
mirekm71
wymiatacz
wymiatacz


Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 349
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Brzeg

 Post Wysłany: Nie 16:30, 07 Mar 2010    Temat postu:

wszystko ma znaczenie. Zwlaszcza sily przekazywane przez sprzeglo i skrzynie biegow. Przejedz sie 500 metrow czy kilometr wroce ci za paliwo.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mirekm71 dnia Nie 16:31, 07 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Antoś
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 193
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Reda woj.pomorskie

 Post Wysłany: Nie 18:42, 07 Mar 2010    Temat postu:

dzięki sponsorze ale nie wiem jak u ciebie z wiosną ,ale u mnie wali śnieg jak głupi ,pojeździć to sobie mogę 5 metrów po garażu.Co uczyniłem i po wielu próbach dwa razy weszły górne biegi by potem znowu zblokowały i zero .Pojadę jutro do serwisu niech coś z tym robią .motorek oddałem im sprawny.Odwieźli mi właśnie taki na przyczepie. Spili odbieraj swoją pancie bo nie wiadomo co oni z nimi robią jak długo u nich stoją .

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Spili
zasłuzony
zasłuzony


Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 1546
Przeczytał: 34 tematy

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: SD

 Post Wysłany: Nie 20:30, 07 Mar 2010    Temat postu:

Anton napisał:
Spili odbieraj swoją pancie bo nie wiadomo co oni z nimi robią jak długo u nich stoją .


Nawet mnie nie strasz! Smile
Jutro miałem ją odebrać na kołach a tu z tego dupa!
Mogą mi na przyczepie przywieźć ale teraz to faktycznie wolę się na niej przejechać...
Wink


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Skorpionwr
Administrator
Administrator


Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 1940
Przeczytał: 39 tematów

Pomógł: 15 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Przasnysz

 Post Wysłany: Pon 8:32, 08 Mar 2010    Temat postu:

Ja swoją odpalałem dwa tygodnie temu. Oczywiście biegi były też zapinane do trójki włącznie dalej nie było potrzeby i nie było żadnych problemów. Garaż nie ogrzewany.

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Użytkowników Motocykla Honda Pan-European ST1100/ST1300 Strona Główna » DZIAŁ TECHNICZNY - ST1300 » zimowy problem
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Solaris phpBB theme/template by Jakob Persson
Copyright © Jakob Persson 2003

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group