FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja
Opinie jakie opony do Pan European
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Forum Użytkowników Motocykla Honda Pan-European ST1100/ST1300 Strona Główna » DZIAŁ TECHNICZNY - ST1100 / Koła, opony, łożyska, zabierak  » Opinie jakie opony do Pan European
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PanLapa
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: PRZEWORSK

 Post Wysłany: Pią 9:11, 13 Maj 2011    Temat postu:

Gość z tej aukcji wyrzej ma jeszcze nowy przód 120 z6 za 350zł

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
mirekm71
wymiatacz
wymiatacz


Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 349
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Brzeg

 Post Wysłany: Sob 12:32, 14 Maj 2011    Temat postu:

Opona, ktora kupilem okazala sie uszkodzona i na sztuke zalozyli mi lysawego metzelera metronic. Plus 20 % do mocy i hamulcow. Kazda odkrecenie na jedynce zapala kontrolke tcs'u a hamowanie uruchamia abs. Jeszcze troche i zostane mistrzem driftingu.

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
PanLapa
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: PRZEWORSK

 Post Wysłany: Sob 10:34, 19 Sty 2013    Temat postu:

no i nowy zestawik ROADTECÓW Z6 zakupiony Laughing w sklepie [link widoczny dla zalogowanych] DOT 1243 cena za kpl.880zł z przesyłką jest to mój drugi komplet tych opon dlatego kupiłem je po raz drugi bo są rewelka Laughing

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
URYCHO
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 26 Sty 2010
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Brzesko

 Post Wysłany: Sob 13:06, 19 Sty 2013    Temat postu:

PanLapa - proszę Cię napisz jak Ci się latało na z6 i ile wytrzymały , no i czy nie ząbkowały

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
r.urbanski
.
.


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 2217
Przeczytał: 41 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Sieradz

 Post Wysłany: Sob 19:06, 19 Sty 2013    Temat postu:

URYCHO napisał:
PanLapa - proszę Cię napisz jak Ci się latało na z6 i ile wytrzymały , no i czy nie ząbkowały

Grzesiek, dawaj info bo mnie też czeka wymiana kapci Smile


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
PanLapa
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: PRZEWORSK

 Post Wysłany: Sob 19:54, 19 Sty 2013    Temat postu:

jeśli chodzi o moje doświadczenia z oponami to powiem że miałem kiedyś Baltaxy Porażka totalna zero trzymaniana w niskich temperaturach na wodzie to już nawet szkoda pisać czułem sie na tych gumach Poprostu nie pewnie .Z6 to inna bajka na nich aż chce się jeżdzić .W deszczu niema jakiś niepewnych zachowań nawet na białych liniach potrafi zachować stabilność zmiany pasa ruchu dość agresywne znosi super ciepło zimno no problem zużywa się równo bez żadnego ząbkowania zamknąć ją na winklach można bez problemu na wyjściu z zakętu gaz i idzie nie jakiś tam drift itp przebieg z moją jazdą to jakieś 16tys Z MOJĄ JAZDĄ DOŚĆ AGRESYWNĄ JAZDĄ ALE POWTAŻAM TO MOJE PRYWATNE ZDANIE POLECAM Z RĘKĄ NA SERCU Laughing

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
r.urbanski
.
.


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 2217
Przeczytał: 41 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Sieradz

 Post Wysłany: Sob 20:23, 19 Sty 2013    Temat postu:

PanLapa napisał:
... JAZDĄ ALE POWTAŻAM TO MOJE PRYWATNE ZDANIE POLECAM Z RĘKĄ NA SERCU Laughing

Właśnie kliknąłem i są kupione.
Jak coś nie tak, to będę Cię ścigał Twisted Evil Very Happy Very Happy Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
PanLapa
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: PRZEWORSK

 Post Wysłany: Nie 17:17, 20 Sty 2013    Temat postu:

e tam sam dojadę Laughing może wreszcie dotrę na spotkanie zawszem mam daleko ale tak to jest jak się mieszka w czarnej D....E heheh ale Bieszczady mamy FAJNE Shocked Laughing

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
r.urbanski
.
.


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 2217
Przeczytał: 41 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Sieradz

 Post Wysłany: Pon 0:09, 21 Sty 2013    Temat postu:

PanLapa napisał:
e tam sam dojadę Laughing może wreszcie dotrę na spotkanie zawszem mam daleko:

Grzesiek, jaszcze jedna sprawa. Jakie ciśnienie trzymałeś na nich Question
Bo to też ważna sprawa Rolling Eyes

PS. Zastanawia mnie, dlaczego 1300 ma takie same ciśnienia na P i na T, mimo, że jest lżejsza Question
Czy to zależy od dedykowanych typów opon Question
W 1100 w/g instrukcji jest 2.5/2.9


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez r.urbanski dnia Pon 0:23, 21 Sty 2013, w całości zmieniany 1 raz
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
PanLapa
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: PRZEWORSK

 Post Wysłany: Pon 9:02, 21 Sty 2013    Temat postu:

tak i takie ciśnienia trzymam jak piszesz 2,5 przód 2,9 tył opona tylna jest na tyle fajna że nawet na kapciu da sie powoli jechać bo raz złapałem jakąś śrubę i do domu się dotoczyłem bez problemu Laughing

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez PanLapa dnia Pon 9:03, 21 Sty 2013, w całości zmieniany 1 raz
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
URYCHO
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 26 Sty 2010
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Brzesko

 Post Wysłany: Pon 16:55, 21 Sty 2013    Temat postu:

Grześku - dzięki za odpowiedz i być może do zobaczenia gdzieś tam na dużej lub małej pętli . Romek , jak tylko dostaniesz kapcie to zakładaj czym prędzej i napisz jak się trzymają na śniegu , będziemy mieli pełny test Z6 Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
r.urbanski
.
.


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 2217
Przeczytał: 41 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Sieradz

 Post Wysłany: Czw 14:11, 24 Sty 2013    Temat postu:

PanLapa napisał:
tak i takie ciśnienia trzymam jak piszesz 2,5 przód 2,9 tył ...:

Kurde. O 8 rano kurier zrobił mi pobudkę i się nie wyspałem Sad Very Happy Very Happy
Oponki już są.
Na obu oponach jest podane ciśnienie 290 kPa/42 PSI
Czy to jest zalecane ciśnienie do tych opon, czy max., którego nie można przekraczać Question
I jak się to ma teraz do PE 1100 z CBS/abs/tcs Question


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
jerzyk
V


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 2192
Przeczytał: 34 tematy

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: KT

 Post Wysłany: Czw 15:04, 24 Sty 2013    Temat postu:

Jeżeli jest napis "MAX PRESS", to oznacza to ciśnienie maksymalne dla tych opon. Max, może też znajdować się przed wartością obciążenia,(max load), a następnie jest podana wartość ciśnienia. W obu przypadkach, oznacza to samo.

Post został pochwalony 1 raz

Ostatnio zmieniony przez jerzyk dnia Czw 15:09, 24 Sty 2013, w całości zmieniany 1 raz
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
r.urbanski
.
.


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 2217
Przeczytał: 41 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Sieradz

 Post Wysłany: Czw 15:11, 24 Sty 2013    Temat postu:

jerzyk napisał:
.... Max, może też znajdować się przed wartością obciążenia, a następnie jest podana wartość ciśnienia. W obu przypadkach, oznacza to samo.

Już wszystko jasne - to jest MAX.


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
RIEDEL
junior
junior


Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: LUBLIN

 Post Wysłany: Pią 12:19, 24 Sty 2014    Temat postu: czy 170/60/17 sie zmieści

Witam. CZY ZMIESZCZĘ OPONKE 170/60/17 DO ST 1100.?? POMOCY..

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
r.urbanski
.
.


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 2217
Przeczytał: 41 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Sieradz

 Post Wysłany: Pią 13:10, 24 Sty 2014    Temat postu: Re: czy 170/60/17 sie zmieści

RIEDEL napisał:
Witam. CZY ZMIESZCZĘ OPONKE 170/60/17 DO ST 1100.?? POMOCY..

Bez problemu, szersza już nie wejdzie, bo będzie obcierać o osłonę wału.
170 to jest tak na "styk" Smile


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
URYCHO
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 26 Sty 2010
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Brzesko

 Post Wysłany: Pią 20:43, 24 Sty 2014    Temat postu:

Dlaczego chcesz wsadzić 170-ki ??? Przejeździłem kilka tysięcy km na szerszej gumie i oczywiście da się ,ale opona na bokach załamuje się mocniej i we winklach zbyt łatwo się kładzie i gorzej go wyczuć -wracam do oryginału .

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Krzysztof Kędzior
stary wyjadacz
stary wyjadacz


Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 1127
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: KRAKÓW

 Post Wysłany: Pią 22:22, 24 Sty 2014    Temat postu: Re: czy 170/60/17 sie zmieści

RIEDEL napisał:
Witam. CZY ZMIESZCZĘ OPONKE 170/60/17 DO ST 1100.?? POMOCY..


Dla mnie 170/60/17 były OK. Zjeżdziłem dwa kpl. Założyłem dlatego że motocykl się obniżył i przy moim wzroście 175cm pewniej mi się opierały stopy o ziemię oraz łatwiej było mi go wycofać. nie miałem żadnych problemów nawet na ciasnych alpejskich szlakach. Ale jak widać moje zdanie i Urycha się różni Very Happy Wybór należy do Ciebie.


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
konrad1f
wymiatacz
wymiatacz


Dołączył: 06 Maj 2010
Posty: 326
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Kościan/Poznań

 Post Wysłany: Pią 23:23, 24 Sty 2014    Temat postu:

ja właśnie nabyłem używki dunlopy SP winter sport w rozmiarze 175/60/16 - mam nadzieje, że dadzą radę Razz

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
r.urbanski
.
.


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 2217
Przeczytał: 41 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Sieradz

 Post Wysłany: Pią 23:35, 24 Sty 2014    Temat postu:

konrad1f napisał:
ja właśnie nabyłem używki dunlopy SP winter sport w rozmiarze 175/60/16 - mam nadzieje, że dadzą radę Razz

Ale ta 16 to chyba do Twojego wózka bocznego Question Smile


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
konrad1f
wymiatacz
wymiatacz


Dołączył: 06 Maj 2010
Posty: 326
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Kościan/Poznań

 Post Wysłany: Pią 23:37, 24 Sty 2014    Temat postu:

na koło wózka i na tylne koło motocykla Wink

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
r.urbanski
.
.


Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 2217
Przeczytał: 41 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Sieradz

 Post Wysłany: Pią 23:44, 24 Sty 2014    Temat postu:

konrad1f napisał:
na koło wózka i na tylne koło motocykla Wink

Żeby nie zaśmiecać tego tematu, to pochwal się w wątku wózka, coś Ty tam poprzerabiał. Zmieniłeś tył z 17 na 16 ?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez r.urbanski dnia Sob 1:38, 25 Sty 2014, w całości zmieniany 2 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
RIEDEL
junior
junior


Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: LUBLIN

 Post Wysłany: Sob 22:39, 25 Sty 2014    Temat postu:

juz jestem. właśnie zamontowałem sobie kłeczko z nową gumą. 170/60/17 metz Z6. ładnie pasuje mam nadzieje ze bedzie też sie dobrze prowadzić.

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Krzysztof Kędzior
stary wyjadacz
stary wyjadacz


Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 1127
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: KRAKÓW

 Post Wysłany: Nie 19:37, 26 Sty 2014    Temat postu:

Jak już wypróbujesz, to zamieść swoją opinię na ten temat. Wink

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
rider
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 26 Gru 2011
Posty: 248
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Kraków

 Post Wysłany: Pią 11:35, 03 Paź 2014    Temat postu:

Witam.
Na moje laczki nadszedł kres, podbijam temat.
W sklepie wymienionym powyżej znalazłem taki komplet METZELER-ów,
P. ROADTEC Z6 F 110/80 ZR18 58W
T. ROADTEC Z6 R 160/70 ZR17 73W

czy to są gumy, o których mowa wcześniej i jakie są wasze doświadczenia z nimi?
Pozdrawiam rider Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Krzysztof Kędzior
stary wyjadacz
stary wyjadacz


Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 1127
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: KRAKÓW

 Post Wysłany: Pią 19:27, 03 Paź 2014    Temat postu:

Właśnie idzie do mnie taki komplet Z6 do ST 1300
cena P+T 892 zł wysyłka gratis.
Firma "Oponeo" z Bydgoszczy.
Rider-testujemy !
Zakładam w tym roku drugi kpl.!!! Oponki założone w czerwcu się zjeżdziły
Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
jerzyk
V


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 2192
Przeczytał: 34 tematy

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: KT

 Post Wysłany: Pią 20:18, 03 Paź 2014    Temat postu:

Rider, bardzo dobry wybór. U mnie kończy Z6 żywot na tyle. Trzyma bardzo dobrze na mokrym, zimnym i oczywiście ciepłym asfalcie bez różnicy. Zamknąć na winkielkach też ją można Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
rider
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 26 Gru 2011
Posty: 248
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Kraków

 Post Wysłany: Sob 19:38, 04 Paź 2014    Temat postu:

Super, może ktoś ma znajomka na hurtowni, a może coś spadło z TIR-a, bo wiecie ja z Krakowa to każdy grosz dwa razy oglądam.
Dzięki za rekomendację.
Pozdrawiam rider Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
jerzyk
V


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 2192
Przeczytał: 34 tematy

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: KT

 Post Wysłany: Sob 20:43, 04 Paź 2014    Temat postu:

Są jeszcze Z8. podobno lepsze. Nie testowałem i polecać ich nie mogę. Zwłaszcza krakusowi, bo cena ciut wyższa Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
norbert
zasłuzony
zasłuzony


Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Warszawa

 Post Wysłany: Sob 20:52, 04 Paź 2014    Temat postu:

rider napisał:
Super, może ktoś ma znajomka na hurtowni, a może coś spadło z TIR-a, bo wiecie ja z Krakowa to każdy grosz dwa razy oglądam.
Dzięki za rekomendację.
Pozdrawiam rider Twisted Evil


Poszukaj na OPONEO.
Kupiłem u nich opony w dobrej cenie.
Do Panci. Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Użytkowników Motocykla Honda Pan-European ST1100/ST1300 Strona Główna » DZIAŁ TECHNICZNY - ST1100 / Koła, opony, łożyska, zabierak  » Opinie jakie opony do Pan European
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Solaris phpBB theme/template by Jakob Persson
Copyright © Jakob Persson 2003

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group