FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja
Światła w wersji szwajcarskiej - problem?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Forum Użytkowników Motocykla Honda Pan-European ST1100/ST1300 Strona Główna » DZIAŁ TECHNICZNY - ST1100 / Wersje: POLICE, Szwajcarska, USA i inne » Światła w wersji szwajcarskiej - problem?
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







 Post Wysłany: Wto 19:37, 10 Lut 2009    Temat postu: Światła w wersji szwajcarskiej - problem?

Witam Wszystkich,
W ostatnią sobotę, jak chyba większość forumowiczów pozwoliłem sobie na małą przejażdżkę.
Ponieważ od niedawna posiadam ST, po sprawdzeniu świateł okazało się, że świeci tylko lewa ,,połowa''. Zarówno przy włączeniu świateł postojowych, mijania i drogowych świeci tylko lewa strona.
Wersja motocykla jest szwajcarska z czerwonym polem na obrotomierzu od 5 tysięcy.
W zwiazku z tym mam pytanie:
- czy tak ma być?
- jaka konfiguracja jest prawidłowa?
Z góry dziękuję za sugestie i odpowiedzi, Pozdrawiam,
Diabełek

PS. Wrażenia z jazdy - rewelacja. Okazało się, że motocyklem można skręcać i hamować. Po ,,obcowaniu'' z Virago 1100 nie jest to takie oczywiste (wiedzą Ci co jeździli).
 Powrót do góry »
Garret
Administrator
Administrator


Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 294
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Mielec

 Post Wysłany: Wto 20:27, 10 Lut 2009    Temat postu:

Ogólnie rzecz biorąc tak ma być, na światłach mijania świeci tylko jedna połowa, zaś na drogowych (długich) obie części. Sprawdź żarówki może masz spalone włókno. Jeśli nie może ktoś coś przerabiał lub rozpiął.
U mnie przynajmniej tak jest, ale głowy nie dam więc jeśli ktoś ma inaczej niech mnie poprawi
Pewne wiadomości są tutaj, ale gdzieś tu był jeszcze szerzej poruszony ten temat.
http://www.st1100.fora.pl/technika,2/regulacja-swiatel-w-st1100-pomocy,185.html
http://www.st1100.fora.pl/technika,2/xenony-w-st,137.html


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Garret dnia Wto 20:37, 10 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Jerry1
maniak postów
maniak postów


Dołączył: 25 Kwi 2008
Posty: 153
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Skąd: Zabrze

 Post Wysłany: Wto 21:07, 10 Lut 2009    Temat postu:

Szwajcar ma pozycyjną (pozycyjną), mijania (1/2 lampy) drogowe (cała lampa) Jedyna różnica jaką zauważyłem do normalnej europejskiej wersji to ta że brak jest na stacyjce przy blokadzie pozycji gdzie świeci postój bez zapłonu.

Post został pochwalony 0 razy
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora
Gość







 Post Wysłany: Wto 21:13, 10 Lut 2009    Temat postu:

Garret, Jerry1,
Dziękuję Wam bardzo za szybkie odpowiedzi.
Jak będę w garażu to sprawdzę i dam znać czy problem dotyczyl żarówek czy ,,kombinowania''. Mam nadzieję, że to żarówka.
Pozdrawiam,
Diabełek
 Powrót do góry »
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Użytkowników Motocykla Honda Pan-European ST1100/ST1300 Strona Główna » DZIAŁ TECHNICZNY - ST1100 / Wersje: POLICE, Szwajcarska, USA i inne » Światła w wersji szwajcarskiej - problem?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Solaris phpBB theme/template by Jakob Persson
Copyright © Jakob Persson 2003

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group